Om Team Krokodille

Denne bloggen handler om sportsfiske, båt og marin elektronikk. Jeg har hatt litt av en reise i sportsfiskeverdenen siste årene, men har fortsatt veldig mye å lære. Jeg deler likevel villig av det jeg gjør meg av erfaringer, og håper andre kan dra nytte av noe av det jeg skriver om.

Mitt første minne om fiske er fra da jeg var 5-6 år og fisket med meitestang etter småørreten i Skoeelva nedenfor gården på Hanto. Vi hadde knytt snøret i tuppen av stanga og fisket med kun krok og mark, kastet oppstrøms og lot snøret drive med strømmen mellom kulesteinene. Det ble mange ettermiddager nede ved elva i barndommen. Om sommerene var jeg mye hos min "mommo" og morfar på Oddane Sand camping. Morfar hadde båt i Nevlunghavn og jeg var med ut og fisket så ofte jeg fikk lov. Her fikk jeg også min første storfisk, en torsk på 5kg, en anselig størrelse for en 8-åring den gangen. Videre i ungdommen ble det mange turer med haspelstanga etter ørreten i Landsmarka, og vinteren var det røyefiske på isen på Hauglandstjønna. Så abborfiske i Østeråa og etterhvert dukket det også opp gjedde her. Det var gjedda som virkelig fikk fart på fiskeinteressen min. Mot slutten av tenåra var det bare gjedde det dreide seg om og jeg husker persen var 7,2 kg tatt på en Rapala Fat Rap mini!

Mange år senere sitter fortsatt disse minnene som støpt. I 2014 tok jeg for alvor til å fiske etter gjedde igjen, da med Drammenselva som "hjemmebane". Året etter deltok jeg i Aremark Gjeddeklubb sin fiskekonkurranse og "Team Krokodille" oppstod. Både fiskekonkurransen i Aremark og Nedre Glomma Gjeddefestival har fått besøk av oss hvert år siden da. Etter hvert har det blitt mer og mer trolling, og også fisking etter andre arter enn gjedde, både i ferskvann og saltvann. De siste tre årene er det havfiske som har hatt hovedfokus og i 2020 ble jeg også tatt inn som ambassadør for Simrad og en del av Team Daiwa Scandinavia.

I dag består Team Krokodille hovedsakelig av undertegnede, men med en god miks av "gjestemedlemmer" gjennom sesongen. Det hender også at hele familien er med ut, både Heidi, Jonas, Jesper og Julia.

Formålet med denne bloggen altså er å dele gode fiskeopplevelser, gi utstyrstips og inspirere flere til starte med sportsfiske. 

 

Skitt fiske alle sammen!

Hilsen Atle