Oppsummering fiskeåret 2018

Året 2018 er nesten unnagjort og det er på tide med en "liten" oppsummering av sesongen. 2018 ble til tross for at jeg ikke landet en eneste gjedde over 6kg det definitivt mest minneverdige året noensinne. Turen til Bodø var selvsagt det store høydepunktet, torsken på 21kg glemmer jeg aldri.


Videre fikk både Jonas og Jesper nye perser på gjedde, turen hvor Noha-August fikk sin (og teamets) største gjedde for året er også verdt å nevne. Selvsagt ny pers for Noah-August også.


Utover all gjeddefiskingen fikk jeg også notert meg for "hele" 4 nye arter i år. Ikke det at jeg har tenkt å kaste meg på artsfiskebølgen, men likevel morsomt at det klaffet slik, særlig med tanke på at dette var arter satte meg som mål å få i båten før sesongen startet. For en som stort sett bare har fisket gjedde de siste åra har det vært gøy å utvide horisonten litt.


Her kommer året oppsummert måned for måned.


I januar ble det gjennomført et par turer til brygga i Holmestrand for å holde den verste fiskefeberen unna. Vi traff ikke på noe stor fisk, men særlig området under den store flytebrygga huse mange forskjellige mindre arter og det er definitivt et fint sted å reise til med ungene.

Julia dro opp en hvitting.

Senere denne måneden ble det en liten tur ned til Stordammen for å pilke etter abbor.

Jesper med en liten tusenbror.
Ingenting er som smørstekt abbor... 😋

Så kom februar og da sprakk også nyheten om turen til Saltstraumen. Heidi hadde ordnet hva jeg bare kan beskrive som tidenes bursdagsgave i anledning min 40-års dag. En langhelg på Saltstraumen brygge i leilighet og med båt og fiskeguide inkludert. I tillegg var min barndomskamerat Sven og hans samboer Lene invitert med. Jeg har skrevet om denne turen tidligere så jeg nøyer meg med noen bilder.

Atle og Sven.
Heidi en av sine torsker fra turen.
Sven med det vi trodde kom til å bli turens største torsk..
Torsk, 21kg og solid pers!
Kveite, min første av arten.

Mars ble viet til oppgradering av båten (igjen). Turen gikk til YM's Fiske i Sverige for å hente trollingtarga, planerboards, planerboardsneller og et knippe Lappiawobblere.

"Trollingpaket" fra YM¨s Fiske.
Ble slett ikke verst ferdig montert.

Så kom april og vi dro til Kornsjø for å delta i fiskekonkurransen der. Dvs. jeg og Jonas fisket med mens resten av "teamet" dro på harryhandel i Strømstad, en god deal for alle parter. Vi dro hjem derfra uten fisk i båten men en erfaring rikere.


Folksomt på Kornsjø.
Vi hadde flere spinnfiskeøkter under turen.
Jonas i godt humør, han synes nok spinnfiske er hakket morsommere enn dorging.

I mai ble det nok en oppgradering på elektronikkfronten da jeg kjøpte meg et brukt Lowrance HDS5 gen2 samt et Simrad GS25 elektronisk kompass.

Ny runde med montering av utstyr.
Slik ble det ferdig montert.
Kompasset ble plassert her.

Det ble også tid til litt fisking i mai og den mest minneverdige turen gikk til Einavannet, en innsjø jeg ikke har besøkt tidligere. På den turen reiste jeg sammen med Christoffer og Andreas i Team Noroco. Veldig fin tur som også ga et par fine fisker. Einavannet skal definitivt besøkes i 2019 også.

Team Noroco.
Team Krokodille.
Et par fine gjedder ble det også med denne som den største.

Juni kom og høydepunktet her var utvilsomt Aremark gjeddeklubb sin konkurranse i Ara og Aspern. Vi hadde litt å forsvare fra i fjor da Heidi vant prisen for størst fisk og Team Krokodille havnet på 4. plass i lagkonkurransen. Vi kan vel si at det ikke gikk like bra i år, men noen fisk ble det iallefall. Selve turen var veldig fin som vanlig. Alltid hyggelig å komme til Aremark.

Den dynamiske duoen.
Skippern klar for å sette ut stengene.
Heidi fikk største gjedda i teamet i år også, dessverre ikke like stor som i fjor.

Litt småsnekring i garasjen i ferien ble det også, fikk snekret meg et nokså primitivt men likevel svært så praktisk stangstativ.

Digg å få organisert stanglagringen.

I midten av juli ble jeg invitert med til Mjøsa av Dag Christer Rathke, dette var min første tur hit, men definitivt ikke den siste. Kjempefordel for meg å få være med en så erfaren fyr som DC hit. Det hører med til historien at han dro opp en 10+'er bare en halvtime etter at jeg tok opp båten denne dagen. Selv måtte jeg nøye meg med ei litt mindre gjedde denne dagen.

Båtutsetting på Mjøsa.
DC og Kyrre i ny og lekker båt.
Dette ble dagens fisk for min del.

I løpet av sommerhalvåret ble det nok 5-6 turer til Krøderen. Må si det er favorittvannet mitt når det kommer til gjeddefiske. Vannet har en solid bestand av gjedde, og selv om du kanskje ikke treffer på de aller største her så er det ganske vanlig med gjedde mellom 4-6 kg. Alle de største gjeddene vi fikk i år ble tatt på Krøderen.

Jonas med ny pers på gjedde, 3,5kg.
Jesper med sin pers, 3,45kg.
Min største for året, 5,34kg.