top of page

Rigging av båt (igjen...) del 5

Her kommer en liten oppdatering med noen småjusteringer av utstyret på båten.


Etter å ha fått båten hjem fra Horten fikk jeg vasket den skikkelig ren, var overraskende lite groe på den med tanke på at den har ligget hele vinteren i saltvann uten bunnstoff.

Litt groing, men slett ikke mye. Gikk lett av med høyttrykkspyler.
Endelig hjemme igjen

Tidligere i vinter fikk jeg tilsendt et par "sprøt" (altså to stenger som løfter planerboardsnora høyere opp fra fra båten og gjør det enkelere å sende ut snørene langs snora) fra Ohlsons Fiske. Disse ble montert ved hjelp av medfølgende klammer, men skal se om jeg ikke får sveiset dem fast til targabøylen etterhvert.

Sprøt ferdig montert.

Da jeg kjøpte båten var det montert en radardome på den. Denne stod på en plate som var sveiset fast i targabøylen, og når det ikke lenger er radar på båten så har ikke denne noen funksjon lenger. I tillegg var den montert for lavt så kalesjen gnagde mot undersiden og det var ikke mulig å felle opp kalesjen da bøylene da kolliderer med planten. Frem med vinkelsliper...

Dette funker jo ikke....
Etter en økt med vinkelsiper og fil.
Myye bedre.

Det har bekymret meg endel at jeg ikke har klart å montere giverene slik at jeg kan lese bunn i planende fart. Jeg har lest meg grundig opp på temaet i vinter og også fått gode råd fra andre eiere av Karnic 2250 om hvor givere bør plasseres på det skroget. Valgte da å flytte giveren ut ca. 30cm og rett bak en steglist (aldri plasser en giver rett på utsiden/oppsiden av en steglist da det er mye turbulens i det området, plasser giveren rett bak eller på innsiden. Skal du plassere på utsiden/oppsiden bør du iallefall ha minst 10-15cm klaring til steglisten). Valgte en midlertidig løsning ved å lime en plate av vannfast finer til skroget ved hjelp av Biltemas multibond fuge/limemiddel. På den måten slipper jeg å bore flere hull i skroget før jeg er sikker på at jeg har funnet riktig plassering. Finerplata kommer sikkert til å råtne etterhvert så den skal på sikt byttes ut med en plate i plast/kompositt, disse platene er forholdsvis dyre og ikke så enkle å få tak i viser det seg. Bjørn Østgård i Team Skrekk har forøvrig tilbudt meg å skjære til fra en plate han har liggende så vi får se om jeg ikke takker ja til det tilbudet etterhvert.

Limt plate med multibond, skrudd fast svinger i denne.
Litt aggressiv montering, giveren peker litt fremover.

Da er det bare å komme seg på vannet. Første turen gikk til Femsjøen, rapport fra denne turen kommer i eget innlegg.

84 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page