top of page

Sesongen er over... Nå begynner vintersesongen! Eller...?

I tidligere år har som regel båtsesongen vært over på denne tiden, men i år hadde jeg lyst å prøve noe nytt. Jeg har derfor bestemt meg for å forsøke å ha båten liggende i sjøen i vinter.

Her blir båten værende i vinter.

Etter å ha undersøkt flere muligheter både i indre og ytre Oslofjord falt valget til slutt på Horten Gjestehavn. Det er Horten kommune som driver havna og vinterstid får man båtplass for en helt ok sum penger. Havna ligger rett ved fergeleiet og bør forhåpentligvis være isfri mesteparten av vinteren. Som en bonus er det montert et webkamera så man kan sitte hjemme og følge med på vær og vindforhold. Link til webkamera: http://www.hortenhavn.no/webkamera/horten/

Skjermdump fra webkamera. Jeg har båtplass på ytterste rad plass A10.

Planen var egentlig å sette ut båten i helgen men været satte en stopper for akkurat det. Siden jeg er opptatt kommende helger ble løsningen å avspasere noen timer i dag og kjøre båten ned. Satte ut båten på ei veldig fin båtrampe i båthavna "Fyllinga" noen hundre meter fra gjestehavna.

Båtrampa i Fyllinga

Sørget selvfølgelig for å ta en omvei bort til gjestehavna og fikk testet drivstoffmåleren som ble installert forrige uke. Artig å se at drivstofforbruket stemte sånn tålig bra med det jeg hadde lest meg frem på nettet.

Ca. 30 liter i timen ved 4000 rpm, ved 3000 rpm gikk det med ca. 20 liter i timen. Ved vanlig dorgefart, rett over 2 liter i timen.

Dessverre må jeg nok en gang konstatere at justeringen av ekkoloddgiverne var mislykket. Får fortsatt ikke noe bunnkontakt i plan men nå får det bare være slik frem til våren. Ellers var det veldig fine forhold tross litt dis og skyer, forhåpentligvis blir det flere turer før nyttår, da også med fiskeutstyr i båten.

Fine forhold.

Vel fremme i gjestehavna fikk jeg fortøyd båten og ryddet før regnet begynte å pøse ned. Båtplassen var merket, strømmåler nullstilt og det var fortsatt vann i spyleslangene på brygga. Virker å være en veldig bra plass.

Skikkelig opplegg.
Der ligger den, nå kan jeg sitte hjemme og følge med på webkamera. 😆

25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page