top of page

Film - Trolling på Mjøsa med Team Falken

Jeg har tenkt en stund på å lage en film om trolling etter ørret. Temaet er enormt, og det ble tidlig klart at det måtte tas noen valg. Skulle filmen handle om trolling for nybegynnere, utstyr og rigging, elektronikk, eller kanskje litt av alt?


Høsten er magisk…

Mitt eget kompetansenivå innen trolling må sies å være ganske lavt. Som familiefar har det rett og slett ikke blitt tid til å prioritere å legge ned det antall timer som trengs for å knekke koden. Derfor er det spinnfiske som ligger mitt hjerte nærmest, og det begrenser seg til det Atle kaller «bondetrolling», med 3-4 stenger i hver sin stangholder, paravaner og et utvalg wobblere jeg har trua på. Størst suksess har jeg hatt på sommertrolling etter asp i Øyeren.

På sensommeren sendte jeg en melding til Arild Falkfjell, og spurte om han kunne tenke seg å være med på et filmprosjekt. Jeg hadde ikke noe klart mål med hva det skulle bli til slutt, men håpet på en skikkelig Mjøsørret og noen gode tips, og visste at han var rett mann for oppgaven. Han ville gjerne være med, og foreslo at jeg stilte opp med kamera litt utpå seinhøsten.


Arild rigger agnfisk med Tyriskalle og flasher.

Dagen kom, og været var mildt sagt upåklagelig. Det er noe helt spesielt med slike klare, kalde høstmorgener. Naturen og morgenlyset har akkurat samme fargepalett, og sjøen ligger helt speilblank. Optimale forhold for pene bilder på film. Ettersom jeg bare skulle filme gjennom dagen ble det et vanvittig antall klipp som ble med hjem. Arild er et vandrende trollingleksikon, og øser om seg med tips og triks. Alle sekvensene der han snakker i filmen er tatt i ett opptak. Ingen klipping, ingen re-takes. Det gikk med store deler av juleferien til å redigere filmen, og nå håper jeg du har lyst til å se den. Jeg får fortsatt go´følelsen og skikkelig lyst til å dra på fisketur når jeg ser den, og hvis du har like mye glede av å se filmen som jeg hadde av å lage den skal jeg si meg veldig fornøyd.


Filmen er tatt veldig godt imot. Ettersom det er et samarbeidsprosjekt valgte vi å kjøre den ut på både Team Falken og Team Krokodille samtidig. Det gleder meg å se hvor mange som har sett filmen, og hvor mange som engasjerer seg med en liten kommentar. Kommentarer og respons er som kjent gull verdt for at vi skal vite hva vi skal gjøre mer eller mindre av framover.


Det er helt åpenbart at det er et stort behov for denne typen informasjon, og timingen må heller ikke sies å være så verst. Er tydeligvis flere enn meg som venter på våren. Vi er igang med planleggingen av nye sprell så her er det bare å følge med framover.


Hilsen Dag

82 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page