top of page

Ny båt - Karnic 2250

Da har er den nye båten hentet, valget falt til slutt på en Karnic 2250 med en Honda BF225 VTEC på hekken.

Denne båten skulle opprinnelig selges ferdig trollingrigget med radar, autopilot, elektriske downriggere, elektriske planerboardsneller, trollingmotor m.m. Det passet imidlertid mitt budsjett dårlig og etter en prat med selger ble vi enige om en pris på båten som var innenfor budsjett mot at alt av ekstrautstyret ble demontert før salg. Det er på det rene at trollingbåter er et relativt snevert marked, noe jeg erfarte selv da jeg skulle selge Askeladden min. Jeg har derfor valgte samme løsning for egen båt og kommer til å flytte utstyret mitt over fra Askeladden før denne hentes (denne ble også solgt denne helgen) og montere det i Karnic'en.

Båten kjøpte jeg av Trond Lundgård (Team Icke). Dette er en fullbods trollingbåt og Trond har deltatt i Borholm Trolling Master flere ganger med denne.

Jeg hadde med meg Jonas for å hente båten i dag, alltid greit å være to stykker når man skal kjøre med en så stor båt på en ukjent henger. Litt utfordringer underveis ble det, hengeren hadde stått i hele sommer og bremsene var ikke helt på lag. Men vi kom oss greit hjem likevel.

Jonas var med og hentet båten, her en obligatorisk selfie under smultringrast på Ramstadsletta på vei hjem.

På vei hjem stoppet vi ved gamlebåten for å gjøre en sammenligning av størrelse. Ingen tvil om at det er en helt annen båt vi kommer til å ha fremover, begge båter har sine fordeler og ulemper og selv om jeg er veldig gira på å komme igang med den nye båten så kommer jeg nok til å savne Askeladden også. Som spinnfiskebåt med en Motorguide i baugen var denne båten genial. Fremover blir det mer fokus på ren trolling og havfiske, dog uten Motorguide i baugen. Denne skal selges og brukes til å finansiere autopilot for hovedmotoren på Karnic'en. Et vanskelig valgt men siste året har jeg brukt Motorguiden mest som trollingmotor og som autopilot ved dorging med hovedmotor uansett. Så får vi se om det havner en større baugmotor med lengre skaft på Karnic'en på sikt om behovet skulle melde seg.

Vi måtte jo stoppe ved gamlebåten og gjøre en sammenligning.

Noe av bekymringen jeg hadde for å gå for en så stor båt på henger var parkering på tomta hjemme. Vi bygde ut ny og større parkering i fjor, men denne har en liten bratt bakke opp til seg og jeg var veldig spent på om jeg kom til å klare å rygge opp den bakken med så tung henger. Det gikk heldigvis veldig fint. Må si at det i det hele tatt var svært liten forskjell på å kjøre med Karnic på henger ift. Askeladden.

Båten på plass i innkjørselen.

Planen fremover nå er å få testet båten og kartlegge behov/justeringer på utstyr og elektronikk. Blir nok mye fokus på diverse installasjonsarbeid fremover.


Hilsen Atle

183 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page