top of page

NYHET! C-Map Discover og Reveal kartserier

Oppdatert: 9. mar. 2021

Vi som er over middels interessert i kart har fulgt med på C-Map sin nye kartserie Reveal som har vært tilgjengelig i USA siden 2019. Ryktene har gått en stund at noe tilsvarende ville bli tilgjengelig her i Norden også, og nå har C-Map sluppet nyheten. Kartseriene Discover og Reveal erstatter Max-N serien verden over og blir med det en eksklusiv kartserie for Simrad, Lowrance og B&G. Dette forenkler utvalget av kart fra C-Map betraktelig, Discover blir innstegsalternativet med alt du trenger for å ferdes på sjøen, mens nye Reveal blir premiumalternativet med et banebrytende verdensomspennende shaded relief kart, flyfoto, ulike rasterkart m.m.

Reveal og Discover, C-Maps nye kartserier.

C-Map Discover

Denne kartserien vil inkludere alle grunnleggende funksjoner du trenger når du ferdes på sjøen.

  • Komplette vektorkart med alt av dybdekonturer, navigasjonsinformasjon, vrak m.m.

  • Mulighet for å lage egendefinerte oppsett for fargepaletter til dybdekartet

  • Eget lag med høyoppløselige dybdekonturer inkludert data fra C-Map Genesis

  • Inkludert "Easy routing" i kartet, plot destinasjonen og kartet beregner ruten for deg

  • Tidevannsinformasjon, detaljerte kart over marinaer og havneområder m.m.

C-Map Reveal

Dette blir det mest komplette kartet fra C-Map og vil i tillegg de alt som er inkludert i Discover også inkludere følgende:

  • Verdensomspennende shaded relief kart

  • Dynamiske rasterkart

  • Satelittbilder og flyfoto i 10m oppløsning

I tabellen under ser du hvilke funksjoner som er med i Discover og Reveal, som da blir eksklusivt for Lowrance, Simrad og B&G.

Oversikt over funksjoner i Discover og Reval.

Det er altså en helt ny versjon av Reveal serien som nå lanseres, der hvor tidligere Reveal kart hadde shaded relief dekning i utvalgte områder har nye Reveal global dekning. C-Map har også lansert en online karttjeneste hvor du kan se på disse kartene, og undertegnede har selvfølgelig tatt en titt på denne.

Visning av C-Maps nye shaded relief kart på web.


Som man kan se av filmen, dette er et aldeles fenomenalt kart, det er så jeg blir helt varm innvendig av å panorere og zoome rundt og se på de ulike områdene! Vi snakker her om et HELDEKKENDE shaded relief kart av HELE Norges kyst, ja hele verden faktisk! Her er det bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet. Du kan selv ta en titt på webkartet her.

Det jeg ikke har klart å få klarhet i enda dog er hva slags data som er benyttet i de ulike områdene. Naturlig nok vil detaljgraden variere fra område til område ettersom hvor detaljerte data som finnes. Ved første øyekast ser jeg at mange områder har lavere oppløsning, mens noen områder har veldig god oppløsning. I følge tilbakemelding jeg har fått skal visstnok oppløsningen på selve Reveal kartene være høyere enn på online versjonen av kartet da denne henger litt etter med oppdatering av nye data.

C-Map Reveal her fra Sognefjorden.

Jeg kan ikke si annet enn at jeg virkelig gleder meg til å teste ut disse kartene, både Discover og Reveal er bestilt og jeg kommer tilbake med en mer detaljert gjennomgang av kartene når jeg har fått testet dem på vannet.


PS: Noen lurer sikkert på hva som skjer med mine egne shaded relief dybdekart som kan lastes ned her på bloggen. Disse kartene kommer fortsatt til å være tilgjengelige, men hvorvidt jeg kommer til å fortsette å lage kart for nye områder vil avhenge litt av kvaliteten på tilsvarende områder i Reveal kartserien. Fordelen med å lage egne kart er at jeg kan tilpasse dem akkurat som jeg ønsker selv og på den måten vil de nok fortsatt ha et formål, men dette må jeg komme tilbake til når jeg sitter med mer informasjon rundt Reveal serien.

680 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page