top of page

Daiwa Prorex XR TWS 300 - Nyheter 2022

Gjeddefiske er tøft og brutalt. I jakten på den store ferskvannspredatoren går det gjerne skikkelig hardt for seg. Da er det viktig å ha utstyr du kan stole på.


Prorexserien til Daiwa har etterhvert blitt ganske omfattende, fra lette stenger for finessefiske til stenger for gjedde og musky. Det har etterhvert også kommet en Prorex snellekolleksjon som både skal matche designet og ha egenskaper som passer de ulike stengene. Siste tilskudd til serien er Prorex XR til gjeddefiske. Dette er tøffingen i familien, designet for de tyngste jobbene. Spinnfiske etter gjedde er tøft for utstyret, både fordi vi ofte fisker med tunge baits, og fordi selve fighten ofte går hardt for seg. Det trengs en del kraft for å sette mothugget i en stor gjeddekjeft, og jeg kjenner flere som drar bremsen godt til. Kreftene som ikke tas opp av bremsen må jo omsettes et annet sted, og da blir påkjenningen på spole, oppheng, lagring, og ikke minst stativet stor.

Snella veier 330gram, har den anerkjente Magforce kastebremsen, og er utstyrt med en solid brem med 12kg bremsekraft. Den har stativ og sideplate i aluminium og drev av messing, og kommer i både høyre- og venstreversjon med utveksling på 5,3:1 eller 6,3:1.

Denne har vi fått som en del av oppsettet vårt for 2022 så denne får du se mye av framover!

60 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page