top of page

Daiwa Tatula TW 400 - Nyheter 2022

Daiwa Tatula er en klassiker. En klassiker med meget godt rykte. I denne serien finner du hele bredden, fra den lille smekre Tatula 100 til sneller for de tunge oppgavene. Og nå har familien fått en ny storebror; Tatula TW 400. Dette er en snelle for de tøffeste jobbene. Den har sitt utgangspunkt i 300-modellen, og har også ganske like mål. Forskjellen er at denne er bredere.


Snella har en solid oppbygning, med stativ og sideplate i aluminium, og det er lagt stor innsats i å få til en stødig innpakning. Det blir store påkjenninger ved tungt predatorfiske, og da må alle komponenter holdes på plass. For å sikre at alt går pent for seg har snella fått 7 kulelagre. De har både funksjon ved belastning og ved kasting. Snella har fått den anerkjente Magforce kastebremsen, som holder kontroll på spolehastigheten gjennom kastet. Dette er en bremsetype uten fysiske kontaktflater. Her bremses spolen ved hjelp av induksjon. Dette er både holdbart og stabilt. For at lina skal flyte mest mulig uhindret av spolen har snella fått TWS linefører. Denne har etterhvert dukket opp på mange Daiwa-sneller, og har dobbelt funksjon. Når tommeltangenten er trykket inn, slik at spolen er frikoblet, tiltes lineføreren slik at lina flyter fritt gjennom et bredt parti. Når man begynner å sveive føres lina pent på spolen. For å hjelpe deg med fighten får du en solid brems med 12kg bremsekraft.


Det er ingen tvil om at dette er en snelle for de tøffe jobbene. Målgruppen er de som trenger en snelle til røff bruk, enten i en lakseelv eller når du skal denge digre gummibaits etter storgjedda.


Du kan lese mer om Daiwa Tatula TW 400 her.

49 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page