top of page

Daiwa Tatulion HD 200 - Nyheter 2022

Tatulion… Smak på navnet. Hvis du synes fiskeutstyr er spennende vil jeg tro at Tatula nå er et ord som ligger ganske langt fram på tunga. Og det er kanskje ikke uten grunn at denne nyheten har fått navn som minner om en av de mest solgte lavprofil multiplikatorsnellene på markedet.

Nå er vi inne i kategorien for små lavprofilsneller, og her plasserer Tatulion seg i det øvre sjiktet når det kommer til vekt og egenskaper. De har en tendenes til å henge sammen. Snella har stativ, sideplate og sveivarm i aluminium, store sveivhåndtak i EVA-skum og drev i messing. Kort sagt er det en skikkelig kraftpakke i en liten innpakning. Kombinert med en dyp spole med høy linekapasitet vitner dette om at den er tiltenkt røff bruk. Snella har nok sitt opphav i bass-fisket, der knallharde mothugg og fiske i mye vegetasjon er melodien. For vår del kan denne passe fint på en litt stivere stang, for eksempel 15-40 gram, til fiske etter abbor og gjørs i Øyeren med litt tyngre jiggskaller eller hardbaits som Lazy Jerk i små størrelser.

Vi liker at snella er utstyrt med 7 kulelagere, MagForce kastebrems og den anerkjente TWS-lineføreren. Denne har en større åpning når spolen er frikoblet. Skal man lykkes med gode kasteegenskaper på denne typen sneller er man som kjent avhengig av en spole som roterer lett med god kontroll, og en linefører som lar lina flyte mest mulig fritt.


Tatulion kommer i to modeller, med høyre- eller venstresveiv, har 7 kulelagere, veier 230 gram og har oppgitt 6kg bremsekraft. Utvekslingen er på 6,3:1, noe som gjør den godt egnet til både jiggfiske og større wobblere.


Du kan lese mer om Tatulion HD 200 hos Daiwa Scandinavia her.

64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Komentáře


bottom of page