top of page

Film - Fiske etter hvitskate i Skagerrak

Hvitskata er en av fiskene som har fascinert meg veldig helt siden jeg for alvor fikk opp interessen for havfiske. Særlig har fangstene til gjengen i Trutta Raymarine vært til stor inspirasjon, de ser virkelig ut til å ha knekket koden! Denne sesongen har jeg hatt et par turer ut på de virkelig store dypene, men har da fisket med takkel som er dimensjonert for håkjerring, altså meget store sirkelkroker og wirefortom, noe som ikke nødvendigvis utelukker skatefangst, men det er nok ikke det mest ideelle takkelet for skate. Denne gangen hadde jeg forberedt et takkel for målrettet fiske etter hvitskate og følelsen var på forhånd god. Hvordan det gikk kan du se i filmen under her!

Utstyret jeg benytter i filmen er en Daiwa Kenzaki Boat 80lb stang sammen med den nye Daiwa Saltiga LD60 2-speed snella. Den snella er rett og slett en drøm å fiske med på dypet! Den høye girutvekslingen sammen med diameteren på spolen gjør at innsveiving fra 600 meters dyp blir en lek!

Hvitskaten ble altså tatt på snaue 600 meters dyp, i bunnen av en slak skråning i noe jeg tolket som "semihard bunn" altså ikke helt bløtbunn, ikke helt hard bunn. Jeg fisket med et glidende takkel med 10/0 Søvik Natural Baitholder krok agnet med en hel makrell. Hvitskaten har ikke svømmeblære og den tåler derfor å settes ut igjen, noe jeg altså valgte å gjøre.


Hilsen Atle

49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page