top of page

Inngår samarbeid med Jan Comstedt AB

Team Krokodille har signert en samarbeidsavtale med Jan Comstedt AS som medfører at jeg blir prostaff/ambassadør for merkevarene Humminbird, Minn Kota og Cannon her i Norge. Comstedt, som i Sverige har vært distributør for Johnson Outdoors siden 2009, opprettet i 2022 nye datterselskaper i Norge og Finland og satser knallhardt på å etablere seg som en ledende distributør av marin elektronikk i Norden. Jeg møtte Comstedt sin Country Manager i Norge, Torgeir S. Andersen, for å formalisere avtalen med et skikkelig håndtrykk og høre hans tanker rundt satsingen til Comstedt her i Norge.

Avtalen formaliseres - Torgeir S. Andersen er Country Manager for Comstedt i Norge.

Mørke skyer og regn til tross, stemningen var det ingenting å si på da jeg møtte Torgeir for en kort prat om samarbeidet og satsingen til Comstedt i Norge.

- Jan Comstedt AB er størst på sportsfiske i Sverige, sier Torgeir og følger opp med at de dekker alle former for fiske. I Norge har Comstedt i tillegg ambisjoner om å erobre markedet for saltvannsfiske, både kystfiske og dyphavsfiske, men han ser også mot fiskeribransjen som et spennende marked for både elektriske baugmotorer og kartplottere/ekkolodd. Vi har de nye Humminbird Apex kombimaskinene som er utviklet spesielt for havfiske, og neste år kommer den nye Minn Kota Quest-serien av baugmonterte elmotorer. Disse er børsteløse og er kompatible med både 24/36V batteribank, i tillegg kommer Quest Instinct serien med rigglengde opp til hele 100 tommer hvilket betyr at vi kan tilby løsninger også for de større båtene.

Torgeir forteller at Comstedt sin strategi er å følge opp kunden gjennom produktenes livssyklus, det vil si at de ikke bare skal selge, de tilbyr også service, reparasjoner og montering av utstyr her i Norge.

- Jan Comstedt AB har det største lageret av Johnson Outdoors deler i Europa, og vi har en målsetting om å alltid ha de mest populære produktene på lager. Dette er en av våre store styrker, sier Torgeir. Foreløpig er det altså produktene fra Johnson Outdoors som tilbys i Norge, Humminbird, Minn Kota og Cannon, men Torgeir kan fortelle at de jobber med å få inn flere merkevarer slik som de har i Sverige.

- Jeg er veldig fornøyd med å få Team Krokodille med på laget, og sammen med våre andre dyktige ambassadører skal vi virkelig sette Comstedt på kartet i Norge avslutter han.

Den nye børsteløse Quest-serien til Minn Kota ble lansert tidligere i år, og blir tilgjengelig i Norge første kvartal 2024.


Alle som følger denne bloggen vet at undertegnede i en årrekke har vært ambassadør for Simrad og MotorGuide, men dette samarbeidet valgte jeg altså å avslutte tidligere i høst. Denne bloggen har alltid hatt et solid rotfeste i kart, kartplottere, ekkolodd og marin elektronikk, så det gir mening at jeg skal fortsette med dette. Humminbird sin nye Apex serie står ikke tilbake for konkurrentene og er den eneste modellen på markedet som har egen ekkoloddutgang som støtter givere helt opp til 2kw effekt, uten ekstra "black box".

På ferskvannssiden har Humminbird vært toneangivende i en årrekke med sine høyfrekvente down-, side- og 360-imaging løsninger, også kalt MEGA, men de tilbyr nå også MEGA Live som er et høyoppløselig realtidsekkolodd. Med andre ord så vil jeg få mulighet til å leke meg med ganske mye bransjeledende teknologi, som også passer mitt allround fiske veldig godt.

På elmotorsiden har Comstedt også veldig mye og velge i, og Minn Kota sin nye børsteløse Quest Instinct serie for saltvann er etter min mening markedets råeste alternativ og noe jeg virkelig ser frem til å teste når denne blir tilgjengelig i løpet av første kvartal 2024.

Legger man til at merkevarene Humminbird og Minn Kota, sammen med Cannon tilbyr det som kalles "One Boat Network" som sørger for at et stort utvalg av produkter snakker sømløst sammen i nettverk i båten, så begynner ting virkelig å lukte fugl (eller fisk)! Jeg ser virkelig frem til å ta disse produktene i bruk og mye av innholdet på denne bloggen kommende år vil nok dreie seg om presentasjoner, gjennomganger, tips&triks og praktisk bruk av disse produktene. Det er med andre ord masse elektronikknerding i vente, men selvsagt i lett blanding sammen ved vanlig sportsfiskeinnhold.


Vi avslutter med litt presentasjon av Humminbird, Minn Kota og Cannon, fritt sakset fra Comstedt Norge sin hjemmeside:

Minn Kota har en lang historie med produksjon av elektriske trollingmotorer for sportfiske, og er den ledende aktøren med mer enn 85 år leverert produkter av høy kvalitet. Innovasjoner er en stor del av Minn Kotas arv, flere av produktene har revolusjonert og forandret sportfisket fra båt. Før lanseringen av Minn Kota iPilot var det uvanlig å se en frontmontert elmotor på en sportfiskebåt i Sverige, i dag finnes de på tusenvis av båter og de fleste har store problemer med å klare seg uten. Muligheten med å kunne holde sin posisjon med elmotoren uten å kaste anker, og holde en stø kurs i lavt hastighet under trollingfiske gir også mer tid til fiske. Motorer med iPilot Link kan også kommunisere med og kontrolleres av Humminbird sine skjermer og det er enkelt å sette opp et One-Boat Network.

Humminbird er en verdensledende aktør med sine ekkolodd til sportsfiskemarkedet. De har gjennom alle år presentert og laget mange nye innnovasjoner, og et godt eksempel er AutoChart Live sin sanntids kartlegging av dybdekurver, MEGA Side Imaging høyoppløst sideseende skanner-ekkolodd med Megahertz frekvenser og MEGA 360 Imaging som fungerer som en undervannsradar som lager tydelige bilder av fisk og strukturer. Nylig ble MEGA LIVE presentert, en ny teknikk som gjør det mulig å følge agn og fisk i sanntid, som sammen med øvrig innovasjon gir sportsfiskeren en helt ny dimensjon i sitt fiske. De er alle tekniske løsninger som i dag er et naturlig hjelpemiddel for sportfiskere runt om i hele verden.

Cannon sine markedsledende dypvannsrigger for trollingfiske gjør det mulig på en enkel og lettvint måte å styre vilket dyp man vil ha agnen sin på. Cannon har i sitt produktprogram manuelle dyprigger i tillegg til de mer avanserte elektriske dypvannsriggene som automatisk følger bunnen eller sykler agnen mellom forhåndsprogrammerte dyp. De nyeste modellene går dessuten og styre trådløst fra en Humminbird skjerm eller fra en mobiltelefon med Cannon Appen installert.


Jeg vil med dette takke Jan Comstedt AB for tilliten og ser frem til samarbeidet med å fronte disse bransjeledende merkevarene her i Norge! Dette blir gøy!


Hilsen Atle

277 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page