top of page

LFF2021 - Team Naviguide Simrad til topps

Denne helgen ble en av årets store konkurranser innen havfiske i Norden arrangert i Langesund. Raymarine Langesund Fiskefestival har lange tradisjoner og mang en storfisk er blitt hentet opp fra dypet langs den såkalte "10-graderen" gjennom årene. Det er likevel ikke bare storfiskene som gjelder i denne konkurransen, hele 71 ulike arter, både store og små, kan meldes inn under festivalen, noe som gjør den like aktuell for fritidsfiskere innaskjærs som for hardbarka havfiskere. I år var svenskene tilbake etter å ha glimret med sitt fravær på grunn av koronarestriksjoner i 2020, og det var altså Team Naviguide Simrad som gikk helt til topps til slutt.

Team Naviguide Simrad sin kaptein Rickard Larsson jubler over seier i konkurransen. Team Abu/Garmin til høyre.

Fisket foregår over to dager, lørdag og søndag, og det var totalt 47 lag som meldte inn fisk i hovedkonkurransen i løpet av helgen. I tillegg ble det arrangert egen sjøørretkonkurranse. Arrangør og sponsorer hadde som vanlig duket opp med et imponerende premiebord til en samlet verdi av 350.000 kr!

Dessverre ble det litt mye vind og sjø, noe som førte til at det var svært få som tok sjansen på å dra utaskjærs for å fiske på dypet. Det er klart at for mange er det akkurat dette fisket som forbindes med Langesund og et lite skår i gleden blir det jo da når man må nøye seg med diverse gylter, flatfisk, ulker og andre rariteter innaskjærs. Andre derimot stortrives med dette fisket og det var da også flere lag som imponerte med et solid antall arter. Team Naviguide Simrad ble kåret til årets vinnere i hovedkonkurransen etterfulgt av sine svenske venner i Team Abu/Garmin, som for øvrig også vant sjøørretkonkurransen med en fisk på 915gr. Tredjeplassen gikk til fjorårets vinnere, Team Daiwa Elvegris.

Konkurransens største fisk ble levert inn av Team Offshore Hunter, en brosme på drøye 9kg. De ble også vinnere av årets "middelplass", altså plassen midt på resultatlisten, og fikk med seg en skjerm fra Raymarine i tillegg til en bl.a. en grom sjøørretstang fra Daiwa.

Emil Ruud fra Team Offshore Hunter mottar premien for årets "middelplass".

Når det gjelder vår egen innsats så ble det dessverre ikke så mye å skrive om i år. Vi klarte å få opp noen av de mest vanlige artene ganske raskt, men så ble det stopp. Vi forsøkte oss rundt Jomfruland begge dagene, men også der var fisket tregt. Utover en mengde med fjesing ble utbyttet magert.

En av helgens transportetapper.

Når muligheten til å dra utaskjærs ikke var til stede så hadde vi rett og slett ingen plan b og vi ble derfor liggende og fiske på plassene våre fra i fjor uten å lykkes. Sånn er det bare av og til, surt, men det er slik fiske er, noen ganger lykkes du, andre ganger ikke.


Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til å takke Trutta Sportsfiskeforening for nok et vellykket arrangement, vi sees igjen neste år og da forhåpentligvis med litt mindre vind.

Takk for i år!

188 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page