top of page

Min første havabbor

Ja, hva skal man si... 

Det er slike dager som gjør at man holder ut alle tidlige morgener og utallige bomturer.

Målet for dagens tur var havabbor, en art jeg har forsøkt meg på flere ganger tidligere uten hell. Turen gikk til indre Oslofjord og jeg rakk å hilse på Erik og Dag før vi skilte lag og fisket hver for oss. Etter en liten stund fikk jeg et brutalt hugg fulgt av et voldsomt utras på snella. Dette kunne bare være én art. Etter en utrolig morsom kamp kunne jeg lande en flott havabbor på 45cm, min første av denne arten!

Havabbor

Etter å ha tatt bilde og vitale mål fikk den slippe tilbake i vannet og svømme videre.

Så opplevde jeg en periode hvor det nærmest kokte med jagende havabbor rundt båten og jeg hadde mange følgefisk helt inn til båtripa og flere hugg, på det meste hadde jeg 3 stk. etter på én gang! Utrolig morsomt å se havabboren angripe wobbleren, de tar nærmest som en rakett i vannet. På tross av alt dette var neste fisk i båten en flott sjøørret, også dette første av sitt slag for meg (riktig nok har jeg fått to undermålere tidligere)! Sjørreten veide 1,82kg fordelt på 60cm og ble med hjem til middag.

Sjøørret

Tusen takk til Erik for invitasjon og ikke minst for wobbleren han kastet over til meg, en IMA Komomo II, begge fiskene ble tatt på denne. 😄👍🏻

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page