top of page

NYHET - Daiwa Baitjunkie

Daiwa lanserer i disse dager en ny serie gummijigger som har fått navnet Baitjunkie. Disse er et resultat av flere års samarbeid mellom utviklere i Daiwa Japan og Daiwa Australia. Selv om Baitjunkie i utgangspunktet er utviklet spesielt for Australske forhold, passer gummijiggene også perfekt for Skandinaviske forhold melder Daiwa Scandinavia.

Testfiskere fra Team Daiwa Scandinavia har hatt meget gode resultater med disse jiggene med Erik Peterson sin abbor på hele 2520gr på topp. Jeg har selv også nettopp fått tilsendt en bunke med jigger men har ikke rukket å teste enda. Denne artikkelen blir derfor en presentasjon av produktet, så kommer jeg tilbake med egne erfaringer når jeg har fått dem i vannet.

Erik Peterson med abbor på 2520gr tatt på Baitjunkie.

Så hva er det som er så spesielt med Baitjunkie? Vel, for å kunne hevde seg i et marked hvor det allerede er inne flere andre konkurrenter med allerede sterke og etablerte produkter har Daiwa lagt ned mye arbeid i detaljer og utforming for å virkelig skille seg ut med et nyskapende produkt. Hvis vi starter med selve materialet som er brukt i jiggene så kaller Daiwa dette for for "Elastomax". Her har Daiwa utviklet et materiale som er ekstremt mykt uten at det går på bekostning av styrken. Jeg har som sagt ikke testet dem i vannet selv enda, men jeg har selvsagt hatt et par ute av esken og kjent på dem selv og jeg kan si at de er ekstremt myke og strekkbare. Beste sammenligningen jeg kan gjøre er med disse "leketøysgummihendene" som du kan bruke til å kaste på vinduer og slikt, konsistensen til Baitjunkiejiggene er omtrent slik. Helt ekstremt myke og strekkbare med andre ord. Dette gjør selvsagt at de kan lages tynnere og som også gjør at de får en ekstremt livlig gange i vannet. Legger vi til at materialet er flytende slik at jiggen og jigghalene vil flyte opp ved spinnstopp så har vi et meget spennende konsept.

For de av dere som er opptatt av miljøet kan jeg legge til at materialet Elastomax er et ikke giftig stoff som verken inneholder PVC, plastisol eller ftalater. Miljøvennlig der altså.

MEN! Det stopper ikke der. Daiwa har også utviklet et eget konsept for å tilføre smak og lukt til jigggene. Dette kaller de for AminoX og er en rekebasert olje som både tilføres under støpingen av jiggene og også infuseres på nytt etter støp. For å bevare smaken og lukten kommer Baitjunkie i formstøpt emballasje i en lukkbar pose og det anbefales at du oppbevarer jiggene i denne igjen etter bruk for å forhindre at de tørker ut. Du har med andre ord hjelp av et solid olje/luktspor i vannet når du fisker med Baitjunkie.


Baitjunkie er foreløpig tilgjengelig i seks ulike varianter:


2.5" Grub

2.5" Grub (63.5mm)

2.5" Grub er tilgjengelig i 15 ulike farger og kan rigges med vanlig jiggskalle i krokstørrelse 4-2/0 eller weedless i krokstørrelse 2-1.


2.5" Minnow (62mm)

2.5" Minnow (62mm)

2.5" Minnow er tilgjengelig i 18 ulike farger og kan rigges med vanlig jiggskalle i krokstørrelse 4-1/0 eller weedless i krokstørrelse 2-1.


3.2" Minnow (80mm)

3.2" Minnow (80mm)

3.2" Minnow er tilgjengelig i 18 ulike farger og kan rigges med vanlig jiggskalle i krokstørrelse 1-4/0 eller weedless i krokstørrelse 1-2/0.


4" Grub (88mm)

4" Grub (88mm)

4" Grub er tilgjengelig i 15 ulike farger og kan rigges med vanlig jiggskalle i krokstørrelse 2-5/0 eller weedless i krokstørrelse 2/0-3/0.


5" Jerkshad (124mm)

5" Jerkshad (124mm)

5" Jerkshad er tilgjengelig i 15 ulike farger og kan rigges med vanlig jiggskalle i krokstørrelse 3/0-6/0 eller weedless i krokstørrelse 4/0-5/0.


7" Jerkshad (172mm)

7" Jerkshad (172mm)

7" Jerkshad er tilgjengelig i 15 ulike farger og kan rigges med vanlig jiggskalle i krokstørrelse 6/0-8/0 eller weedless i krokstørrelse 6/0-8/0.


Samtlige varianter har spor i mage og rygg som gjør det enkelt å tre krokene. Grubvariantene har også innprintet et merke på sidene som viser anbefalt lengde dersom du vil korte dem ned.


Dersom du vil lese mer om Daiwa sin nye Baitjunkie serie så kan du gå inn på Daiwa Scandinavia sine sider her.


Jeg kommer som sagt tilbake med litt mer konkrete førstehåndserfaringer når jeg har fått testet denne serien selv i både ferskvann og saltvann.


Hilsen Atle (Team Angler Daiwa Scandinavia)

151 visninger0 kommentarer

Yorumlar


bottom of page