top of page

Nyhet! - Daiwa Saltiga LD

Daiwa lanserte i fjor høst den helt nye og oppdaterte serien Saltiga LD havfiskesneller i Japan, og nå er de også endelig tilgjengelige her til lands. Disse snellene er en oppdatert og forbedret versjon av allerede eksisterende Saltiga LD noe som bør indikere at vi her snakker om en snelleserie av meget høy kvalitet.

Nye Saltiga LD 60 2-speed. Et smykke av ei havfiskesnelle!

Daiwa Scandinavia har valgt å ta inn 5 sneller fra single speed serien og 5 sneller fra 2-speed serien. Størrelse 50 og 60 i begge variantene kommer med såkalt "powerhandle" i aluminium, mens resterende modeller har vanlig rundt håndtak i gummi. Selve spolen og sideplatene er laget av maskinert aluminium, mens gir, kulelager m.m. kommer i rustfritt stål. Selve kulelagrene er såkalt CRBB (corrosion resistant ball bearings) og Daiwa hevder disse varer opp til 10-20 ganger lenger enn vanlige kulelagere i rustfritt stål. Snellene har også Daiwa sitt Advanced Tournament Drag System som gjør at bremsen ikke går varm selv under de hardeste kampene ute på sjøen.

Verdt å merke seg er at single speed versjonen i størrelse 50 og 60 har betydelig svakere brems enn tilsvarende 2-speed versjon (LD60 2-speed har 20kg brems, mot 10kg for LD60 single speed). Dette kommer av at single speed versjonen er tilpasset sportsfiskere i USA som fisker etter sverdfisk og foretrekker lavere bremsekraft til fordel for en mer jevnere bremsekurve. Så dersom du trenger sterkest mulig brems så skal du gå for 2-speed versjonen.


Selv har jeg begrenset erfaring med akkurat Saltiga LD, men har selvfølgelig nå skaffet meg ei snelle, LD60 2-speed. Dette er den største og kraftigste snella i serien og jeg gleder meg virkelig til å teste den ut i år! I videoen under gjør jeg en kort introduksjon av snella, du kan forvente at jeg kommer til å vise denne frem mer utover sesongen!

Saltiga LD60 2-speed har en veiledende pris på ca. 6200kr så her får du virkelig mye for pengene! Du kan se utvalget hos Daiwa Scandinavia her. Løp og kjøp!


Hilsen Atle

210 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page