top of page

Nyhet: Lowrance HDS Pro, Active Imaging HD og AT2!

Sesongslutt og nytt år betyr som oftest at nyhetene for neste sesong er rett rundt hjørnet, og for Lowrance var det i år 1.desember som var satt som den magiske datoen. Etter en lang pandemi og påfølgende veldig dårlig tilgang på komponenter var vi veldig spente på hva som skulle dukke opp.

HDS Pro - Lowrance sitt nyeste flaggskip.

HDS PRO

Ikke uventet var det en ny versjon av flaggskipet HDS som stod øverst på release-listen. Denne har fått tilnavnet Pro, og vitner om at dette er versjonen som har alt, for nettopp proffene. I det ligger det ikke at du nødvendigvis trenger å være en sponset, amerikansk bass-fisker, men at du liker å nyttegjøre deg av alle mulighetene som ligger i grom elektronikk. Rent estetisk er det ikke veldig stor forskjell på Pro og Live, og ved første øyekast ser de faktisk ganske like ut, med unntak av enkelte blå detaljer på Pro.

Tilgjengelige størrelser for HDS Pro.
Tilkoblingsmuligheter for de ulike størrelsene.

Det er gledelig å se at den gode, gamle 10-tommeren er tilbake. Tidligere var dette en av bestselgerne i HDS-serien, men den forsvant da sidescan for alvor gjorde sitt inntog. Nå er den tilbake, som et litt rimeligere alternativ til 12-tommeren, men med en utforming som gjør at skjermen har plass til ganske mye mer info enn varianten på 9 tommer. Fasongen på 10-tommeren gjør den også mer plasseringsvennlig i mange styrekonsoller enn en større skjerm. Nå er 7-tommeren tatt ut av produksjon, og det er nå en størrelse som er forbeholdt Elite FS og Hook Reveal. Det er er på innsiden de store forskjellene kommer fram. Her finner vi en litt sprekere prosessor som sørger for god flyt på IPS-skjermen. Vi har tidligere latt oss imponere av de nye skjermene, som leverer godt både i direkte sollys og med polaroid-solbriller. Den største forbedringen på Pro er at den har fått to ekkoloddmoduler på 1kw hver. Det betyr at enheten får et mye enklere liv ettersom den kan håndtere mer informasjon samtidig. Signaler fra både en avansert 2D-giver og en høyoppløst sidescan-giver skal ikke være noe problem. Pro kommer også med ny software. Blant annet er det en oppgradert integrasjon med både Lowrance Ghost og Motorguide trollingmotorer på vei, og vi er spent på å prøve nye funksjoner som sannsynligvis også vil integreres i software til andre enheter senere. I tillegg er det lagt mye energi i å gjøre enheten enda mer kompatibel med sjøkart fra CMAP. Vi har veldig god erfaring med både Discover og Reveal, og gode kart er en viktig del av både planlegging og gjennomføring av en vellykket fisketur. Det er også mye som tyder på at det dukker opp noen nye kartoverlegg fra både Active Target 2 og Active Imaging HD og det vil gi kartene en ny dimensjon. HDS Pro er hjertet i det Lowrance kaller «Ultimate Fishing System», altså at man skal ha full kontroll over alle komponenter på båten, fra elmotoren i baugen, via skjermer, realtidsekkolodd og sonarhub/vhf/radar, til hekken med påhengsmotor og ekkoloddgivere.

Ultimate Fishing System.
Sylskarpe og smellvakre bilder med Active Imaging HD.

ACTIVE IMAGING HD

Mange av oss har etterhvert fått et veldig nært forhold til Active Imaging 3-1 ekkoloddgiveren fra Lowrance. For alle som fisker i kystnære strøk, eller i ferskvann, har det vært en god giver med både chirp 2D, downscan og god sidescan. Nå har etterfølgeren sett dagens lys. Designet er helt nytt, med rettere kanter og en ny festebrakett. Giverdesignet skal gjøre det lettere å få godt signalmottak. Til forskjell fra tidligere har vi nå fått et design som er retningsbestemt. Det er på sidescan-siden det virkelig har skjedd ting denne gangen. For første gang ser vi en sidescan-giver med over 1Mhz fra Lowrance.

Active Imaging HD med støtte for 1Mhz frekvens.

De som fisker relativt grunt, i ferskvann og langs kysten, vil få glede av vesentlig høyere oppløsning og detaljrikdom enn tidligere. Vi har fått signaler om at denne også skal kunne ta over arven fra Structurescan3D når det gjelder rekkevidde slik at den også skal fungere godt på dypere vann. I tillegg til større detaljrikdom er det en annen veldig spennende funksjon på HD, nemlig sidescan med Fishreveal. Vi kjenner fishreveal godt fra Downscan, der den gjør det lettere å skille fisk fra struktur og vegetasjon. Nå kommer denne funksjonen også på sidescan. Det blir dermed lettere å se fisk, både under båten og ut til sidene, og det krever mindre trening i å lese sidescan for å lykkes enn tidligere. En annen nyttig funksjon er at vi nå kan sette separat frekvens for downscan og sidescan.

S3100 modul kreves for å få Fishreveal på sidescan med Active Imaging HD giver.

Active Imaging HD er direkte kompatibel med HDS Pro, og med en S3100 ekkoloddmodul (mer om den under) er den også kompatibel med HDS Live, HDS Carbon, Elite FS og enkelte enheter fra Simrad. Sidescan Fishreveal er kun tilgjengelig for HDS Pro, og da med S3100-modulen. Giveren kommer i 5 varianter, både med og uten Fishreveal, og for montering på Ghost elmotor. Vi spekulerer på hva HD-nesekonen innebærer for Ghost 360, og vi er også veldig nysgjerrige på High-Wide-varianten som er tatt fram med tanke på valleye-fiske, og det bør gjøre den veldig interessant for trollingfiske.

Active Target 2 - Lowrance tar realtidsekkolodd til neste nivå.

ACTIVE TARGET 2

Live ekkolodd er virkelig i vinden om dagen. Det konkurreres om mest detaljer og lengst rekkevidde. For oss startet det med Livesight, som senere ble avløst av Active Target. Vi har mange gode erfaringer med denne, og den har endret måten vi fisker på. Teknikken har etterhvert blitt så god at det diskuteres om det er greit å bruke denne typen elektronikk i konkurransesammenheng, og det sier litt om hvor effektivt det er. Det er nemlig ganske avhengighetsskapende å se baitet på skjermen, få med seg reaksjonen til fisken; hvordan den studerer byttet på litt avstand før den bestemmer seg for å hugge, og følelsen du får når du skjønner at det kommer til å smelle slik at du holder godt fast i stanga. Active Target 2 er en videreføring av den første generasjonen, og de største forbedringene er større rekkevidde og bedre oppløsning. I tillegg er det gjort mye med teknologien for å forbedre sømmene/overgangene mellom de ulike elementene i giveren slik at visningen blir jevnere. For de som vil ta live ekkolodd et hakk videre finnes det nå også mulighet for å kjøre 2 stk Active Target 2 samtidig, uten støy. Løsningen heter ping-synkronisering og introduseres med HDS Pro. Det gjør det mulig å få en ekstra bred visning i scout-modus, eller to forskjellige visninger som for eksempel forward og scout, eller forward både forover og bakover. Softwareutviklingen foregår kontinuerlig, og vi antar at skjermbildene vi har fått allerede er utdatert i skrivende stund.

Slik blir de ulike modusene til AT2.

S3100 Ekkoloddodul

S3100 er neste generasjon ekkoloddmodul fra Lowrance. Den er spesialutviklet i forbindelse med lanseringen av Active Imaging HD for å kunne bruke den nye giveren på HDS Live, HDS Carbon og Elite FS. I tillegg er den nødvendig for å kunne gi mulighet for Sidescan Fishreveal på HDS Pro. S3100 erstatter Sonarhub, og er en såkalt dual-channel ekkoloddmodul med effekt på 1kw. Det vil si at den i tillegg til Active Imaging HD også kan brukes som en ekstra enhet (uten skjerm) dersom man har behov for å koble til flere givere. Med 1kw effekt kan den også brukes dersom man vil ha en skikkelig dypvannsgiver til Elite FS.

Ta en titt på Lowrance sin egen presentasjon av produktene på YouTube!


Det er alltid spennende med ny elektronikk, og for oss er det å bruke utstyret for å få fisk det viktigste. Vi håper å få teste disse nyhetene på vannet når vi kommer over nyttår, slik at vi kan vise deg hvordan det fungerer i praksis, både på blogg og YouTube.

For mer informasjon om produktene, besøk www.lowrance.no

447 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page