top of page

NYHET - Simrad NSS Evo3s

Oppdatert: 26. sep. 2020

Det er ingen hemmelighet at undertegnede har en spesiell forkjærlighet for Simrad sine produkter. Min første Simrad enhet var en Simrad NSS9 Evo2, og i januar i år oppgraderte jeg til en NSS12 Evo3 ved konsollen, mens den eldre 9-tommeren ble flyttet frem i baugen i båten. Nå er altså siste generasjon NSS ute på markedet, Simrad NSS Evo3s. Evo3s er en såkalt midtlivsoppdatering av Evo3-serien som har vært på markedet siden 2016. Jeg har en Evo3s på vei "as we speak" men inntil denne er på plass nøyer jeg meg med å ta en gjennomgang av høydepunktene for Evo3s basert på Simrads egne opplysninger i denne omgang.


Hvis vi ser litt nærmere på Evo3s så ligger den store forskjellen fra forrige generasjon i prosessoren. Evo3s kommer med en iMX8-integrert 6-kjerners prosessor, det høres flott ut, men det viktigste å få med seg her er at den er rask. VELDIG rask. Simrad selv argumenterer med at den nye prosessoren er dobbelt så rask som forrige generasjon og gjør at samtlige av eksisterende funksjoner på Evo3s er forbedret ved at ting går enda raskere og flyter bedre.

Simrad har denne gangen valgt å ikke tilby 7-tommer versjonen for Evo3s, men denne kommer til å leve videre og tilbys som Evo3. Evo3s blir derfor kun å få i 9, 12 og 16 tommers versjoner. Selve utformingen og skjermene er helt identiske med Evo3 med samme oppløsning på 720x1280 for 9-tommeren, 800x1280 for 12-tommeren og 1080x1920 for 16-tommeren.

Simrad Evo3s kommer med en ny skjermbakgrunn som gir mindre lysforurensing.

Hvis vi ser litt på hva som er nytt og forbedret i forhold til Evo3 og starter ved selve brukergrensesnittet, så trekker Simrad blant annet frem en ny skjermbakgrunn som skal føre til mindre lysforurensing, ny fullskjermsmodus for kontroll av lydkilder, nytt kompassikon på kartvisningen som lar deg hurtig endre mellom kurs opp, baug opp og nord opp uten å gå inn via menyen, samt mulighet til å vise tidevannsgraf i instrumentpanelet.

Som nevnt tidligere muliggjør den nye prosessoren enda mer multitasking og du kan nå dele skjermen inn i hele 6 ulike deler samtidig.

Simrad Evo3s kan vise opptil 6 ulike vinduer samtidig.
FLIR M232 termisk nattsynskamera.

En annen nyhet er at Simrad NSS Evo3s har fått støtte for FLIR M232 IP kamera. For de av dere som ikke er kjent med FLIR M232 så er dette altså et termisk nattsynskamera som lar deg navigere på sjøen i mørket. Det som er spesielt med M232 er altså at det bruker IP-teknologi som forenkler installasjonen ved at det er tilkobling til Simrad NSS Evo3s via ethernetkabel uten behov for egen videokabel.

I første omgang vil det være støtte for kun étt FLIR M232 kamera, men støtte for flere kameraer vil komme med fremtidig softwareoppdatering meldes det.

Forøvrig kan det her nevnes at støtte for FLIR M232 kom med software update 20.0 hvilket betyr at du også kan koble FLIR M232 til NSS Evo3, men da kun et kamera, det blir ikke støtte for flere kameraer med kommende softwareoppdateringer på Evo3 slik jeg forstår det.


Ser man på det som er ute av informasjon så er det helt klart at det er den nye prosessoren som er det store salgsargumentet for Simrad NSS Evo3s. Jeg vil på ingen måte si at min egen Evo3 er treg, så jeg er veldig spent på hvordan Evo3s faktisk vil fungere med flere vinduer oppe i splitscreen og særlig hvordan den vil håndtere hurtig zooming og panorering av kart for å nevne noe.


Jeg kommer tilbake med en mer "hands on" gjennomgang av Simrad NSS Evo3s når jeg har fått montert denne i båten, forhåpentligvis i løpet av oktober.


Hilsen Atle (Simrad ambassadør)

391 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page