top of page

Nyhet! Simrad software update 20.2

Oppdatert: 6. okt. 2021

Simrad har nå sluppet en ny software oppdatering til til NSS Evo3, Evo3S, samt GO-modellene. Oppdateringen får versjonsnummer 20.2, altså hopper man rett over 20.1 som kanskje mange har ventet på en stund nå. Men, den som venter på noe godt venter ikke forgjeves heter det, og Simrad skuffer ikke med innholdet i denne meget rikholdige oppdateringen! I tillegg til standard bugfixes og andre småjusteringer som ofte kommer med slike oppdateringer byr Simrad denne gangen også på en rekke nye funksjoner som definitivt vil forbedre brukeropplevelsen enda mer for mange. Vi tar en liten titt på høydepunktene i denne artikkelen.


Vi starter med et overordnet blikk på nye funksjoner som blir tilgjengelige med versjon 20.2.

Mye nytt og spennende i software versjon 20.2!

For undertegnede (og dere som følger denne bloggen) er det noen funksjoner her som er mer interessante enn andre, og vi starter fra toppen av lista.


Radar interface forbedringer

Utseende på radarskjermen endres for å gjøre det enda enklere å lese det du ser på skjermen.

Tidligere oppsett til venstre, nytt oppsett med flere hjelperinger til høyre.

Når du bruker radar i split screen modus så endres utseende slik at fokuset rettes mot det som skjer foran båten.

Tidligere split screen oppsett til venstre, nytt oppsett med ovale hjelperinger og fokus fremover til høyre.

Simrad introduserer også nye og forbedrede symboler for MARPA mål, kobling mellom AIS og MARPA mål (kombineres til étt mål), nytt slepespor for AIS/MARPA mål, samt varsling for fartøy på kollisjonskurs (dangerous targets) for å nevne noe.

Bildet viser kombinert AIS/MARPA mål øverst til venstre, nytt slepespor fra mål samt sporet AIS-mål utenfor radarrekkevidde til høyre.

AIS forbedringer

Det er også gjort en rekke forbedringer knyttet til visning av AIS. Dette innebærer blant annet nye symboler for visning av AIS-mål på skjermen.

Nye symboler for visning av AIS-informasjon.

I tillegg er det nå mulig å vise omrisset av AIS-mål (dersom fartøyet har oppgitt lengde/bredde) når man zoomer inn til 100m målestokk på skjermen.

Omriss av faktisk størrelse på fartøy fra AIS.

Deling av kart og ekkolodd over nettverk for Simrad GO12

Dette må vel sies å være en av de virkelig store nyhetene i denne oppdateringen. Simrad GO er en av bestselgerne til Simrad med med sin prisgunstige plassering i porteføljen. Frem til nå har GO9 og GO12 hatt støtte for radar, nå åpnes det altså for at denne porten også kan brukes som en vanlig nettverksport på GO12. Det betyr nå at GO12 blir en aktuell enhet for dere som ønsker å ha en ekstra plotter i nettverk, men som ikke ønsker å investere i en NSS.

GO12 vil med den nye oppdateringen støtte deling av ekkolodd og kart fra andre enheter i nettverket.

Støtte for Active Target

Active Target er en ny ekkoloddteknologi fra Lowrance som gir et ekstremt høyoppløselig realtidsbilde av det som befinner seg under og foran båten. Da Active Target ble lansert i desember i fjor skrev jeg at det antakelig ville bli støtte for dette på Simrad Evo3S, nå er det altså bekreftet og i tillegg vil Evo3 også få støtte for Active Target.

Eksempel på skjermbilde med Active Target.

Støtte for Livesight

I likhet med Active Target er også Livesight et realtidsekkolodd, Livesight har imidlertid vært på markedet et par år allerede og man har tidligere kunnet bruke Livesight på Simrad NSS Evo3 ved å koble til via en ekstra modul, PSI-1. Nå får Evo3S også støtte for Livesight, men man må fortsatt ha PSI-1 modulen. Likevel meget gledelig for de som ønsker seg dette.

Eksempel på skjermbilde med Livesight.

Det er med andre ord mye å se frem til med software oppdatering 20.2! Du kan lese mer om de nevnte funksjonene og alle andre nye funksjoner og forbedringer i release notes. Jeg kommer nok også selvsagt til å skrive noe mer når jeg selv har fått oppdatert og testet ut de nye funksjonene.

Usikker på hvordan du oppdaterer enheten din? Jeg har laget en video som viser fremgangsmåten.


PS: Du kan lese hele dokumentet med release notes her.


Hilsen Atle

415 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page