top of page

Sandebukta på en helt vanlig tirsdag

Det har blitt noen turer på sjøen siden forrige innlegg her, men ingen som var verdt å skrive om. Nå skal det vel strengt talt sies at dagens tur fort faller i samme kategori, men en liten rapport ble det da likevel.


Fikk endelig med meg Jørgen ut en tur igjen, og siden helgene hans er fullbooket til langt ut på sommeren (tror jeg) så måtte det bli på en tirsdag. Vi dro fra Konnerud 07.30 og målet for turen var Sandebukta og fiske etter det vi måtte få der. (Klart håpet om både skate og småflekket rødhai var til stede selv om vi vel begge visste at hvitting var mer sannsynlig, om vi da skulle treffe på fisk i det hele tatt).

Etter en kort pitstop underveis var vi i havna 08.45 og ble møtt av blikkstille vann og morgensol.

Ingenting å si på forholdene fra morgenen av.

Vi fikk kastet oppakningen i båten og fikk etterhvert løsnet fortøyningene og brutt oss ut av havna. Det hadde nemlig lagt seg et tynt lag med is, ikke rart kanskje siden temperaturen i sjøen i Horten var snaue 2 grader.

Bryting av is på vei ut av havna.

Turen opp til Sandebukta skulle ta en drøy halvtime men ble i praksis endel lengre da vi måtte kjøre slalom mellom endel isflak ved Langøya.

Vel fremme på plassen vi hadde trua på (vi hadde vel strengt talt fått et tips da) var det bare å slenge ut dreggen og begynne å rigge stenger. Vi kjørte havfiskebom med et par opphengere, makrell og reker som agn.

Da var det bare å vente. Håndkledet var Jørgen sitt altså, ikke mitt.

Nå er det vel begrenset hva mer jeg kan skrive om akkurat de neste timene, det var ikke stort som hendte. Vi fikk iallefall konstatert at det var plenty med slimål på bunn som likte makrellen for å si det slik. Eneste fangsten ble en selvkroket hvitting (bombe) som undertegnede forfjamset dro opp under et av opptrekkene for å sjekke agnet.


Vi besluttet oss etterhvert for å flytte oss videre til en annen plass og jeg fikk da mitt første møte med realitetene etter høstens salg av Askeladden og da særlig Motorguiden som satt på den. Dreggen lå på 60m dyp, sammen med 5m ankerkjetting og over der 50m blytau. Jeg hadde på forhånd tenkt å kjøre opp denne ved hjelp av båten og en stor blåse. Tauet festes gjennom en ring i blåsa og i en kryssholt og så skal det bare være å kjøre båten fremover så dras tauet opp gjennom ringen i blåsa og blir liggende i overflaten slik at det er lett å ta inn. La oss bare si det slik at jeg nok må finpusse litt på den teknikken der. Endte med å dra dette opp for hånd, og det er ikke bare bare for en råtten kropp. Litt morsomt å tenke på da at jeg har 700m ankertau liggende i den luka med det formål å fiske 10 ganger så dypt andre steder til våren...


Vel, vi kjørte videre til neste plass, også denne gangen gjennom både små og store isflak.

På vei til ny plass, is på alle kanter.

Høyepunktet der var vel telefonmøtet Jørgen forsøkte å delta i inne under dekk mens jeg febrilsk forsøkte å treffe en liten undervannstopp med dreggen alene.

Når været i tillegg slo seg vrangt og det etterhvert både blåste opp og lavet ned store hvite filler fant vi det rett og slett for fristende å dra hjem. Ny tørn med dreggen ble gjennomført mens Jørgen forsøkte å se hva som foregikk foran på dekk i snøværet.

Undertegnede i herlig driv med dreggtauet. Savner Motorguiden bittelitt ja...
Jørgen i telefonmøtet (eller du var vel strengt talt ferdig her) bak roret.
Vi kom oss på land før det verste været satte i gang.

VEL, hva kan man si. Det er bedre med en kald og resultatløs tur på sjøen enn ikke noen tur på sjøen i det hele tatt. Tross alt verdt turen, og veldig å hyggelig å endelig få med Jørgen ut igjen. Så blir det jo litt sånn at man tenker hva i all verden er det vi driver med når det står på som verst i bølger, vind og snøvær....

Meget mulig det blir et par ukers pause nå, håpe på at temperaturen i sjøen stiger litt igjen. Men igjen, man vet jo aldri!


Lufttemperatur: 0 grader

Vanntemperatur: 2 grader (Sandebukta 1.5)

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page