top of page

Flaggskipet Daiwa Exist - Nyheter for 2022

Oppdatert: 21. feb. 2022

Vi beveger oss rundt i en jungel av fiskeutstyr, og utvalget er enormt. Det finnes utstyr til alle teknikker og i alle prisklasser, og det kan være vanskelig å bestemme seg. Toppmodeller er alltid spennende, og Exist er ikke noe unntak.

Daiwa 22 Exist.

Det er et kontinuerlig race om å tilby det beste utstyret, beste kasteegenskaper, best stabilitet, flest kulelagere og lavest vekt. Alle disse elementene henger sammen, og det blir ofte kompromisser. Prioriterer man å presse vekta ned kan det fort gå ut over stabilitet og holdbarhet.

På Exist er det vekt, balanse og stabilitet som står i fokus. Daiwa introduserer et nytt begrep, «Airdrive», som i stor grad handler om optimalisering. De store og sentrale komponentene er frest ut av hele alumimiumsstykker med fokus på å fjerne all unødvendig vekt, og deretter balansert for optimal stabilitet. Vekta havner på fra 155 til 210 gram, avhengig av modell. Kombinert med hele 12 kulelagere og messingdrev i et vanntett drevhus ligger det godt til rette for gode prestasjoner.


Vi liker først og fremst at Exist framstår som en veldig solid snelle. Vi blir alltid litt bekymret når det skal presses på vekt. Det er fort gjort at det settes for mye fokus på lavest mulig vekt og at det går på bekostning av holdbarhet. High end fiskeutstyr koster penger og da vil man ikke risikere å stå på fjellet med en knekt sveivarm eller en havarert drevpakke. Komponenter av metall og magnesium tåler gjerne mer enn plast og karbonfiber, og det er viktig å huske på at utstyret skal tåle all annen håndtering enn selve fisket også. I tillegg har vi selvfølgelig en svakhet for den smørmyke følelsen av en optimalisert snelle med topp balanse.


Exist kommer i størrelser fra 2000 til 5000 og med utvekslinger fra 4,9:1 til 6,2:1. Er du svak for eksklusivt fiskeutstyr og på jakt etter en virkelig lekker haspelsnelle som passer perfekt til favorittstanga di, enten det er til høyfjellsfiske eller finesse abborfiske, er vi rimelig sikre på at du blir fornøyd med Exist.


Du kan lese mer om Daiwa Exist her.

57 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page