top of page

Klubbmesterskap i Aremark Gjeddeklubb

I dag gikk turen til Stora Lee og Aremark Gjeddeklubb sitt årlige klubbmesterskap.

Det er vel ikke til å legge skjul på at det å stå opp 04.00 på en lørdag for å dra på gjeddekonkurranse i Østfold er for spesielt interesserte, men når man velger å melde seg inn i en gjeddeklubb som ligger 2,5 timer unna hjemstedet så må man leve med slikt.


Båten var rigget kvelden i forveien så det var bare å sette seg i bilen og første stopp ble Shell Kjellstadsletta for å bunkre frokost, kaffe og proviant.

Tidlig, tidlig...

Vel fremme ble jeg tatt godt i mot av en ventende gjeng på brygga, og etter at båten var sjøsatt ble det tid til en kort prat også.

Veldig lav vannstand denne helgen

Stora Lee er et vann jeg har lite kjenskap til fra tidligere så planen var å kjøre med 6 stenger langs kantene slik at de tre innerste betene gikk over grunt vann mens de tre ytterste går pelagisk (over dypt vann). Konkurransen gikk i den norske delen av vannet så jeg kjørte nordover til et sted jeg hadde sett meg ut på kartet og startet fisket der. Det skulle ikke ta lang tid før det smalt i planerboardlinen og snella på den ytterste stanga begynte å gi lyd fra seg.

Ei pen gjedde på 97 cm

Gjedda tok en 40cm 4D Savage Gear Linethru Trout et monster av et bait, og det viser iallefall at når det kommer til pelagisk trolling så er det ingen ulempe å bruke store baits. Større baits gir større siluett mot overflata enn mindre baits, det er ren logikk egentlig.

Veldig mørke farger på gjeddene i Stora Lee.

Dessverre skulle dette bli den eneste kontakten med fisk jeg hadde denne dagen, men jeg forstod etterhvert at ingen av de andre deltakerene hadde klart å lande stor fisk heller så da steget håpet om en god plassering etterhvert som vi nærmet oss konkurranseslutt.


Da alle endelig var tilbake på brygga og alle fisk var meldt inn skulle det vise seg at jeg fikk bekreftet mistanken min. Østfoldingene var usedvanlig gavmilde i dag og lot meg dra hjem med hele premiepotten som nybakt klubbmester. Så da har jeg opplevd det også!

Fersk klubbmester i Aremark Gjeddeklubb!

12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page