top of page

Saltstraumen 2018

DAG 1: KONEFLAKSEN SLÅR TIL IGJEN!

Vi kom frem til Saltstraumen brygge litt før 13.00 i dag og etter å ha fått sjekket inn og hentet ut båt og utstyr bar det ut på sjøen. Dessverre var det litt forblåst i dag, ca. 16ms, så vi måtte ta turen inn i Sundstraumen der det var litt roligere. Det var damene som fikk fisken, nærmest som vanlig. Både Lene og Heidi fikk et par småsei før Heidi kroket en flott torsk på 90cm og 7kg! Klart det finnes langt større fisk her, men den prøver vi å ta i morgen. Flott start på turen!

Heidi med turens første fisk!

DAG 2: TUR TIL SEINES

Ny flott dag i Saltstraumen! I dag reiste vi ut ca. 10.00 og store deler av dagen tilbrakte sammen med guiden vår Kurt ute ved Seines. Siste timene ble tilbrakt inne i selve Saltstraumen og det var her dagens to største fisk ble landet. Sven slo til med en torsk på hele 15,6 kg (!) mens undertegnede landet en pen torsk på 11 kg! Damene fikk også fisk begge over 7 kg. I tillegg ble det tatt opp masse småsei. Flott dag på vannet!

Igjen var det Heidi som fikk først kontakt med fisk.
Ble en liten en på meg også.
Sven med en torsk på 15,6kg!

Fin fisk i flotte omgivelser.
Nok en pen torsk.
Og enda en.

DAG 3: STORTORSK

Saltstraumen altså!! I dag våknet vi til 12 sekundmeter med vind og veldig vanskelige forhold. Vi ble tvunget til å fiske innover i Sundstraumen pga. vinden og fisken var rett og slett ikke på hugget, kun et par mindre torsk og sei i løpet av dagen. I et siste forsøk kjørte vi ut i selve Saltstraumen i skumringen for et siste drift i sterk strøm og vind. på 70 meters dyp stod jiggen plutselig bom fast. Og så begynte sena å løpe ut... Etter en heftig kamp hvor Heidi måtte holde båten på rett kjøl mens jeg kjørte fisk kunne vi til slutt løfte fisken opp i båten. Den ble kontrollveid på to vekter og dommen ble 21,0 kg og lengden 122 cm!!

Opplevelse for livet.

Surrealistisk opplevelse for en som er vant til småtorsken i Oslofjorden.

DAG 4: KVEITE

Siste dagen i Saltstraumen og endelig fikk vi kveite i båten! Utrolig artig opplevelse selv om størrelsen denne gangen ikke er så mye å snakke om. Det var mye vind som gjorde det vanskelig for oss i dag også, men vi fikk landet en torsk på 11,2 kg i tillegg til kveita. For en avslutning på turen!

Full klaff, kveite på siste dagen!
Ble en pen torsk på 11,2 kg også.

49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page